3D Cone Beam (CBCT)

Kontaktoni një ekspert

Cfare është 3D Cone Beam CT (CBCT)?

Tomografia e kompjuterizuar me rreze konike (CBCT), e njohur gjithashtu si CT 3D me rreze konike, është një teknikë imazherike e fundit që revolucionon diagnozën dentare dhe maksilofaciale. Ndryshe nga rrezet X tradicionale që ofrojnë imazhe dy-dimensionale, CBCT gjeneron skanime tre-dimensionale (3D) me rezolucion të lartë, duke ofruar një pamje të plotë të strukturave orale dhe maksilofaciale. Ky vizualizim 3D i lejon dentistët të ekzaminojnë dhëmbët, kockat, nervat dhe indet e buta nga të gjitha këndet me saktësi të jashtëzakonshme, duke lehtësuar zbulimin e një game të gjerë kushtesh dentare dhe maksilofaciale.

TAC Cone Beam 3D
3D Cone Beam CBCT

Përvoja e skanimit me CBTC

Skanimi CBCT zbulon një botë të fshehur në buzëqeshjen tuaj. Kjo teknologji inovative ofron një hartë të detajuar 3D të nofullës, dhëmbëve dhe strukturave përreth. Vetë procesi është krijuar për të qenë i përshtatshëm dhe efikas. Do të uleni në një karrige të specializuar dhe do të pozicionoheni rehat brenda makinës CBCT. Makina më pas do të rrotullohet butësisht rreth kokës tuaj, duke kapur një sërë imazhesh të shpejta me rreze X. Brenda pak minutash, këto imazhe shndërrohen në një model të plotë 3D nga një softuer i specializuar. Dentisti juaj më pas do ta analizojë me përpikëri këtë model, duke fituar informacione të vlefshme për të udhëhequr planin tuaj të personalizuar të trajtimit.
TAC Cone Beam 3D
TAC Cone Beam 3D

Për çfarë përdoret 3D Cone Beam CT?

Aplikimet e CBCT përfshijnë specialitete të ndryshme dentare. Ndihmon në ortodonci duke studiuar pozicionin e dhëmbëve dhe strukturave përreth. Endodoncia përdor CBCT për vlerësimin para dhe pas trajtimit të kanaleve të rrënjës. Implantologjia dentare e përdor atë si për planifikimin para-kirurgjikal ashtu edhe për vlerësimin pas-kirurgjikal. Për më tepër, CBCT është i dobishëm në kirurgjinë e sinuseve, vlerësimin e TMJ, diagnostikimin e anomalive të fytyrës dhe identifikimin e patologjisë së kockave.
  • Ortodontik
  • Endodontika
  • Implante Dentare
  • Vlerësimi i TMJ
  • Diagnoza e anomalive të fytyrës
  • Vlerësimi i patologjisë së kockave

Ne jemi këtu për të ndihmuar

Çdo pyetje në lidhje me përvojën e turizmit dentar. Ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni dhe ne do të jemi më se të lumtur të diskutojmë detajet me ju.