dental implants in Albania

Implante Dentare

implante Dentare

Çfarë është një implant dentar?

Një implant dentar është një implant artificial që vendoset në nofullën e pacientit nga një kirurg për të mbështetur një protezë dentare. Përveç kësaj, kjo pajisje mjekësore mund të shërbejë si një kurorë, urë, protezë ose protezë e fytyrës, ose mund të shërbejë si një spirancë ortodontike.

Ne e implantojmë atë kryesisht për të rivendosur aftësinë e një personi për të përtypur ose pamjen. Prandaj, ne po ofrojmë një mundësi të dobishme për të zëvendësuar dhëmbët ose urën që nuk përshtaten dhe një zgjidhje për ata që nuk kanë rrënjë dhëmbësh natyrale për të ndërtuar këto zëvendësime.

Pse janë të nevojshme implantet dentare?

Implantet dentare janë të nevojshme për njerëzit që nuk kanë dhëmbë. Në këtë rast, ne i konsiderojmë ato një procedurë të zakonshme sepse shërbejnë si bazë dhe kornizë për dhëmbin zëvendësues. Zëvendësimi i një dhëmbi të humbur është thelbësor.

A e dini se me kalimin e kohës pasojat e heqjes ose humbjes së një dhëmbi dhe të mos bësh asgjë mund të bëhen një problem shumë më i madh? Dinamika e përgjithshme e dhëmbëve dhe e gojës mund të ndikohet nëse një dhëmb humbet pa ndryshime të rëndësishme, gjë që mund të shkaktojë probleme me okluzionin e dhëmbëve.

implante dentare
Implante Dentare
Implante Dentare

Sa kohë duhet për të vendosur një implant dentar në Shqipëri?

Ne do të kalojmë procedurën e implanteve dentare në klinikën tonë të kujdesit dentar në Shqipëri. Dentisti ynë do të kontrollojë tërësisht shëndetin e gojës tuaj duke përdorur rreze X dhe ndoshta skanime 3D. Edhe kur jemi shumë të njohur me gojën tuaj, ky hap është i nevojshëm për të konfirmuar se shëndeti i mishrave të dhëmbëve dhe i kockës së nofullës suaj është i mjaftueshëm për të mbështetur një implant, si dhe për të zhvilluar një plan trajtimi që është më i miri për ju.

Kirurgët do ta vendosin implantin e titanit në kockën tuaj të nofullës, pikërisht poshtë mishrave të dhëmbëve. Ky operacion zakonisht zgjat rreth 1-2 orë për çdo implant që vendoset. Më pas, çdo pacient do të duhet të presë rreth 3 muaj para restaurimit përfundimtar të zëvendësimit të dhëmbit.

Pas operacionit, disa njerëz do të përjetojnë ënjtje, mavijosje ose dhimbje në varësi të asaj se sa punë duhet të bëjë dentisti ynë për të instaluar implantin. Siç u përmend më parë, periudha e shërimit është përgjithësisht rreth 3 muaj. Hapi i fundit, pasi implanti juaj është shëruar, është procedura më pak invazive e vendosjes së abutmentit dhe kurorës në implant. Një abutment është një jastëk i vogël si amortizator që vendoset midis implantit dhe kurorës së përhershme.

Doktorët

Trajtimi i kanaleve të rrënjës
Gentjana Belegu
Endodontika
Xhesjana Lekli
Endodontika
Sara Gjoni