Faseta

Faseta Dentare

Çfarë janë fasetat?

Fasetat dentare janë guaska të holla në ngjyrën e dhëmbëve që ngjiten në sipërfaqen e përparme të dhëmbëve për të përmirësuar pamjen e tyre. Ata janë bërë shpesh nga porcelani ose materiale të përbërë nga rrëshirë dhe janë të lidhura përgjithmonë me dhëmbët tuaj.

Fasetat mund të përdoren për të trajtuar një sërë shqetësimesh të ndryshme kozmetike, duke përfshirë dhëmbët e copëtuar, të thyer, të zbardhur ose më të vegjël se mesatarja.

Disa njerëz mund të marrin vetëm një rimeso në rastin e një dhëmbi të thyer ose të copëtuar, por shumë prej tyre marrin nga gjashtë deri në tetë fasone për të krijuar një buzëqeshje të barabartë dhe simetrike. Tetë dhëmbët e sipërm të përparmë janë fasetat që aplikohen më shpesh.

Lloje të ndryshme fasetash!

Faseta dentare prej porcelani imitojn në mënyrë të përkryer vetitë reflektuese të dritës të dhëmbëve natyralë dhe i rezistojnë më mirë njollave. Ato janë bërë nga materiale qeramike, janë tërësisht me porosi dhe mund të zgjasin 10 deri në 15 vjet.

Fasetat e porcelanit mund të zëvendësohen me fasetat me rrëshirë të përbërë për një pamje më natyrale. Ato janë të ndërtuara nga e njëjta substancë si mbushjet e zgavrës me ngjyrë të dhëmbëve.

Fasetat e porcelanit janë pak më të shtrenjta se fasetat e përbërë. Kjo për shkak se fasetat e përbëra normalisht mund të prodhohen në një kohë të shkurtër, duke i bërë ato një opsion terapie për të njëjtën ditë.

Lumineers janë një markë fasetash ultra të hollë (0,2 mm) dhe transparente. Ato janë edhe më të sakta se fasetat e porcelanit për sa i përket formës dhe ngjyrës së smaltit natyral të dhëmbëve. Për shkak se ndriçuesit janë kaq të hollë, nuk kërkohet reduktim ose rikonturim i dhëmbëve. Mund të zgjasin deri në 20 vjet, në vend të 10-15 vjet që zgjasin fasetat e porcelanit.

Fasetat e lëvizshme (fasetat e bëra me porosi) janë më pak invazive, jo të përhershme dhe kushtojnë më pak se fasetat tradicionale. Format e sipërme dhe të poshtme janë bërë nga dhëmbët e pacientit, të ngjashëm me rreshtuesit e pastër dhe mund të hiqen në çdo kohë. Edhe pse fasetat e përbërë dhe prej porcelani kanë një jetëgjatësi të gjatë, ato nuk janë të garantuara të zgjasin 5 deri në 15 vjet.

Faseta dentare te përhershme, të quajtura edhe faseta dentare te përkohshme, janë të pakthyeshme sepse dentistët duhet të heqin një pjesë të smaltit të dhëmbit. Fasetat e lëvizshme nuk kërkojnë reduktim të dhëmbëve. Megjithatë, fasetat jo të përhershme mund të jenë të pakëndshme, nuk përzihen aq mirë me dhëmbët tuaj natyralë dhe duhet të zëvendësohen shpesh.

Hidhini një sy procesit tonë tipik të marrjes së fasetave dentare në klinikën tonë në Shqipëri

Faseta Dentare

Së pari, dentisti do të bluajë smaltin e dhëmbëve tuaj dhe do t’ju marrë një myk nga goja.

Faseta Dentare

Teknikët e laboratorit do t’i bëjnë fasetat tuaja prej porcelani ose një materiali të përbërë nga rrëshirë.

Faseta Dentare

Së fundmi, fasetat do të ngjiten tek dhëmbët tuaj.

Përfitimet e fasetave dentare.

  • E përballueshme: Shijoni kursime të konsiderueshme të kostos në krahasim me procedurat në vende të tjera.

  • Procedure e shpejtë: Shpesh kryhet në vetëm disa takime.

  • Pa dhimbje: Procedura është e rehatshme me kohë minimale joproduktive.

  • Rezultate të qëndrueshme: Fasetat mund të zgjasin për shumë vite me kujdesin e duhur.

Filloni të planifikoni transformimin e buzëqeshjes suaj

Na kontaktoni sot për të caktuar një konsultë dhe për të diskutuar se si Fasetat Dentare mund t’ju ndihmojnë të arrini buzëqeshjen e sigurt që meritoni!

Doktorët

Dental Veneers in Albania

Trajtimi i kanaleve të rrënjës
Gentjana Belegu
Endodontika
Xhesjana Lekli
Endodontika
Sara Gjoni