Radiografia panoramike dixhitale

Kontaktoni një ekspert

Radiografia panoramike dixhitale

A keni menduar ndonjëherë se çfarë fshihet nën sipërfaqen e buzëqeshjes suaj? Një radiografi panoramike, e njohur gjithashtu si panoreks ose ortopantomogram, është një lloj i veçantë i rrezeve X dentare që ofron një pamje të plotë të të gjithë gojës, nofullës, madje edhe strukturave përreth. Ndryshe nga rrezet e rregullta X që fokusohen në dhëmbë individualë, një radiografi panoramike ofron një imazh të plotë “mbështjellës”, duke zbuluar detaje të fshehura që rrezet X standarde mund të humbasin.

Radiografia panoramica digitale
Radiografia panoramike dixhitale

Si kryhen radiografitë panoramike?

Teknologjia pas rrezeve X panoramike është mjaft e sofistikuar. Imagjinoni një makinë të madhe të specializuar me një krah rrotullues. Ky krah mban gjeneratorin e rrezeve X, i cili rrethon kokën ndërsa një sensor në anën e kundërt kap imazhin. Pozicionimi i saktë i kokës dhe trupit është thelbësor për të siguruar një radiografi të qartë dhe të detajuar që lejon dentistin të identifikojë edhe detajet më të vogla. Për shkak të aftësisë së tyre për të kapur një pamje më të gjerë, rrezet x panoramike janë një mjet i vlefshëm diagnostikues dhe luajnë një rol kritik në planifikimin e trajtimit. Përveç kësaj, ato ofrojnë një avantazh sigurie, pasi përdorin më pak rrezatim se llojet e tjera të rrezeve X.
radiograpia panaromica digitale
Radiografia panoramica digitale

Pse një radiografi panoramike?

Përveç rasteve të listuara më poshtë, radiografia panoramike mund të jetë e dobishme për një sërë qëllimesh të tjera diagnostikuese. Dentisti juaj do të jetë në gjendje të vlerësojë nëse ky ekzaminim është i nevojshëm për ju bazuar në situatën tuaj specifike orale dhe historinë mjekësore. Mos harroni: radiografia panoramike është një ekzaminim i sigurt dhe pa dhimbje që zgjat vetëm disa minuta. Nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim në lidhje me këtë lloj radiografie, mos hezitoni të pyesni dentistin tuaj.
  • Zbulimi i hershëm
  • Planifikimi i trajtimit
  • Planifikimi i implantit
  • Përtej pamjes së dhëmbëve
  • Heqja e dhëmbëve të pjekurisë
  • Dhimbje e pashpjegueshme

Ne jemi këtu per tju ndihmuar

Çdo pyetje në lidhje me përvojën e turizmit dentar. Ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni dhe ne do të jemi më se të lumtur të diskutojmë detajet me ju.