Implant apo Urë Dentare?

Implant apo Urë Dentare

Çfarë është më mirë: Një implant apo një urë dentare? Humbja e dhëmbëve është një çështje shumë e zakonshme që prek shumë njerëz, qoftë për shkak të dëmtimit, prishjes ose problemeve të tjera dentare. Implant apo Urë Dentare? Jeni në mëdyshje se cila është e duhura për ju? Kuptimi i dallimeve dhe përfitimeve të secilit …

Çfarë është më mirë: Një implant apo një urë dentare?

Humbja e dhëmbëve është një çështje shumë e zakonshme që prek shumë njerëz, qoftë për shkak të dëmtimit, prishjes ose problemeve të tjera dentare. Implant apo Urë Dentare? Jeni në mëdyshje se cila është e duhura për ju? Kuptimi i dallimeve dhe përfitimeve të secilit opsion mund t’ju ndihmojë të merrni një vendim të informuar për të rikthyer buzëqeshjen tuaj dhe për të ruajtur shëndetin tuaj oral.

Për të ruajtur shtrirjen e pjesës tjetër të dhëmbëve tuaj, është thelbësore të  zëvendësoni në mënyrë të përshtatshme një dhëmb të humbur. Përveçse ju ndihmojnë të ruani strukturën e fytyrës, dhëmbët zëvendësues mund t’ju ndihmojnë të shmangni sfidat e të folurit ose të ushqyerit. Dy zgjedhjet më të njohura janë implantet dhe urat dentare.

Urat dentare janë dhëmbë fals që mbahen në vend nga dhëmbët rreth dhëmbit që mungon.. Zakonisht, ato krijohen për të përshtatur ngjyrën natyrale të dhëmbëve tuaj duke përdorur materiale si porcelani ose plastika. Ato mund të përdoren për të mbuluar një ose më shumë dhëmbë të humbur.

Implantet dentare janë rrënjë artificiale të dhëmbëve të bëra zakonisht nga titani. Ata janë montuar në nofullën tuaj me vida për të mbajtur një kurorë ose një urë në vend.

Le të krahasojmë të mirat dhe të këqijat e implanteve dhe urave dentare. Ne do të shqyrtojmë gjithashtu faktorët që mund t’ju ndihmojnë të përcaktoni se cili opsion është më i mirë për ju.

Implant apo Urë Dentare: Një Krahasim

Si implantet dentare ashtu edhe urat mund të ofrojnë rezultate me pamje natyrale për zëvendësimin e dhëmbëve. Sidoqoftë, çdo opsion ka grupin e vet të avantazheve dhe disavantazheve. Këtu është një krahasim i detajuar për t’ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar:

Implant apo Urë Dentare

Avantazhet e urës dentare

 • Mbulimi me sigurim:
  Urat dentare shpesh kanë më shumë gjasa të mbulohen nga planet e sigurimit. Kjo mund të reduktojë ndjeshëm kostot nga xhepi, duke i bërë ato një mundësi më të aksesueshme financiarisht për shumë pacientë.
 • Jo-invazive:
  Urat nuk kërkojnë procedura invazive si transplantimi i kockave ose operacioni. Procesi përfshin përgatitjen e dhëmbëve ngjitur për të mbështetur urën, e cila është më pak intensive se operacioni i implantit.
 • Kostoja:
  Kostoja fillestare e një ure dentare është përgjithësisht më e ulët se ajo e një implanti dentar. Ky mund të jetë një faktor i rëndësishëm për ata që kërkojnë një zgjidhje më të përballueshme në afat të shkurtër.
 • Komoditeti:
  Marrja e një ure dentare zakonisht kërkon vetëm dy vizita te dentisti juaj gjatë disa javësh. Kjo e bën procedurën më të shpejtë dhe më pak kohë në krahasim me procesin e zgjatur të vendosjes së një implanti.

Disavantazhet e urës dentare

 • Jetëgjatësi:
  Urat dentare zakonisht duhet të zëvendësohen çdo 5 deri në 7 vjet, megjithëse disa mund të zgjasin mbi 10 vjet me kujdesin e duhur. Kjo nënkupton kosto dhe procedura shtesë me kalimin e kohës.
 • Estetike:                                                                                                                                                                                                                                                                        Me kalimin e kohës, urat mund të humbasin pamjen e tyre natyrale. Materialet mund të konsumohen dhe mishrat përreth mund të tërhiqen, duke e bërë urën më të dukshme.
 • Shëndeti oral:
  Urat shoqërohen me një rrezik më të lartë të kaviteteve dhe prishjes së dhëmbëve në dhëmbët ngjitur me urën. Dhëmbët mbështetës mund të bëhen më të prekshëm ndaj prishjes sepse duhet të përballojnë ngarkesë shtesë dhe janë më të vështirë për t’u pastruar.
 • Dëmtimi i dhëmbëve të shëndetshëm:
  Procesi i vendosjes së një ure kërkon që dhëmbët e shëndetshëm pranë dhëmbit që mungon të futen poshtë për të mbështetur urën. Kjo mund t’i dobësojë këta dhëmbë dhe të rrisë ndjeshmërinë e tyre ndaj problemeve të ardhshme.

Implant apo Urë Dentare

Avantazhet e implanteve dentare

 • Jetëgjatësi:
  Implantet dentare mund të zgjasin 15 vjet ose më shumë, me disa prej tyre gjatë gjithë jetës. Kjo i bën ata opsionin më të qëndrueshëm të zëvendësimit të dhëmbëve në dispozicion, duke ofruar vlerë afatgjatë.
 • Estetika:
  Implantet ruajnë pamjen e tyre natyrale më gjatë se urat. Ato janë krijuar për t’u dukur, ndjerë dhe funksionuar si dhëmbë natyralë, duke ofruar një zgjidhje më të përhershme dhe estetikisht të këndshme.
 • Shëndeti oral:
  Ndryshe nga urat, implantet nuk dëmtojnë dhëmbët e shëndetshëm ngjitur. Ato janë të ankoruara drejtpërdrejt në kockën e nofullës, e cila mbështet implantin pa u mbështetur në dhëmbët fqinjë, duke ruajtur shëndetin e tyre.
 • Shkalla e suksesit:
  Implantet dentare kanë një shkallë shumë të lartë suksesi, rreth 97% gjatë 10 viteve. Kjo i bën ata një opsion të besueshëm për zëvendësimin e dhëmbëve, me një probabilitet të lartë për sukses afatgjatë.

Disavantazhet e implanteve dentare

 • Kostoja:
  Implantet dentare kanë më pak gjasa të mbulohen nga sigurimet. Pacientët mund të duhet të përballojnë vetë më shumë kosto, gjë që mund të jetë një barrë e konsiderueshme financiare.
 • Kohëzgjatja e procesit:
  Procesi i vendosjes së një implanti mund të zgjasë deri në 6 muaj, pasi përfshin disa faza, duke përfshirë kirurgjinë, shërimin dhe vendosjen e kurorës. Ky afat kohor i zgjatur mund të jetë i papërshtatshëm për disa pacientë.
 • Kostoja:
  Kostoja fillestare e implanteve dentare është më e lartë se ajo e urave. Kjo përfshin koston e implantit, abutmentit dhe kurorës, si dhe çdo procedurë shtesë si shartimi i kockave që mund të jetë i nevojshëm.
 • Rreziqet kirurgjikale:
  Vendosja e implantit përfshin kirurgji, e cila mbart rreziqe të tilla si infeksioni, dëmtimi nervor dhe dështimi i implantit. Ndërsa këto komplikime janë të rralla, ato janë ende të mundshme dhe mund të ndikojnë në suksesin e përgjithshëm të procedurës.

Kostoja e implantit kundrejt urës

Kur merren parasysh kostot e implanteve dentare kundrejt urave, urat dentare janë përgjithësisht më të lira . Çmimet si për implantet ashtu edhe për urat mund të ndryshojnë ndjeshëm bazuar në disa faktorë duke përfshirë llojin e implantit ose urës që do të merret, materialet e përdorura, shtrirjen e procedurës dhe vendndodhjen gjeografike. Sipas Shoqatës Amerikane Dentare, një urë dentare e nivelit të ulët kushton rreth 500 dollarë për dhëmb, ndërsa urat më të shtrenjta mund të kushtojnë deri në 1200 dollarë.

Implant apo Urë Dentare: si të zgjidhni?

 

Zgjedhja midis një implanti dentar dhe një urë varet nga faktorë të ndryshëm si buxheti, numri i dhëmbëve që mungojnë, shëndeti i përgjithshëm dhe konsideratat e kohës. Këtu është një përmbledhje për të ndihmuar në drejtimin e vendimit tuaj:

Kostoja
Sigurimi dentar ka më shumë gjasa të mbulojë një urë dentare sesa një implant. Nëse nuk keni sigurim dhe të dyja opsionet janë jashtë gamës tuaj të çmimeve, mund të dëshironi të diskutoni protezat e pjesshme ose alternativa të tjera me dentistin tuaj.

Numri i dhëmbëve që mungojnë
Për ata që u mungon më shumë se një dhëmb radhazi, një urë dentare mund të jetë një alternativë më e mirë sesa implantet individuale. Çdo dhëmb që mungon kërkon një implant të veçantë, i cili mund të çojë në një operacion të shtrenjtë dhe shpesh jopraktik.

Shëndeti i përgjithshëm
Meqenëse implantet dentare përfshijnë kirurgji, ato mund të mos jenë të përshtatshme për individët me kushte mjekësore që ngadalësojnë shërimin, si diabeti ose leuçemia. Kandidatët më të mirë për implantet dentare janë ata me shëndet të mirë të përgjithshëm me një nofull të shëndetshme dhe pa prishje të aftë për të mbështetur implantin.

Koha
Procesi i vendosjes së një implanti dentar mund të zgjasë disa muaj, ndërsa një urë dentare mund të instalohet gjatë dy vizitave brenda dy javësh. Për implantet, një kirurg oral do të shpojë në kockën e nofullës dhe do të bashkojë rrënjën e implantit, ndoshta duke futur një protezë të përkohshme ndërsa kocka shërohet. Procesi i shërimit mund të zgjasë nga 2 deri në 6 muaj përpara se të shtohet një kurorë.

Na kontaktoni

Konsultimi me dentistin është thelbësor për të përcaktuar opsionin më të përshtatshëm të zëvendësimit të dhëmbëve për nevojat dhe rrethanat tuaja specifike. Kontaktoni ekspertët tanë sot dhe caktoni një konsultë falas për të eksploruar mundësitë tuaja dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë për shëndetin tuaj dentar.

dvc hotel
dvc hotel
2024-06-30
Bravissimi!!!! Dopo aver girato tre cliniche a Durazzo posso dire che questa e' decisamente la piu professionale ...personale gentile meticolosi veloci in 4 giorni anno rivoluzionato la mia bocca Non ssmbro neanche piu io.....bravi ....e onesti
Wm Laselles
Wm Laselles
2024-06-07
I had a root canal and crown placed. Great dentist and professional staff who all spoke English. Modern office and VERY reasonable prices. Highly recommend!
Nazar S
Nazar S
2024-06-05
I went to the clinic because my friend recommended me. My tooth hurt me so I needed to fix it ASAP. It’s good. They have the x-ray inside so you don’t need to go anywhere else. The clinic looks beautiful. There is air-conditioning inside so it’s cool even outside it’s really hot. Also, I like that the hygiene is on the next level, everything is packed into separate packaging and is opened when you come. Also the doctor, she was amazing and she was very careful with me and did a good really good job so I’m super happy I went here.
Ines M.
Ines M.
2024-06-01
Super friendly and good price performance ratio! Very clean and beautiful i will come again once I come back to albania😊
Ndrigim Rroshi
Ndrigim Rroshi
2024-06-01
Falenderoj te gjithe stafin per shërbimin ekselent dhe ne veçanti doktoreshen. Jane te gjithe shume xhentil dhe puna mjaft e shpejte.
Sandra Meloni
Sandra Meloni
2024-05-28
CLASS DENT il nome dice tutto: Classe,eleganza, professionalità. La dottoressa Gentiana con la sua dedizione per la salute del paziente
Jana Novosad
Jana Novosad
2024-05-27
My mother is being observed here, the doctors are very loyal, give useful recommendations, and put the client's interests first, not their own benefit.
Giovanni Emiliozzi
Giovanni Emiliozzi
2024-05-27
Sono stato contattato telefonicamente da una persona dello staff che mi ha illustrato le potenzialità della clinica Class Dent di Durres (Durazzo) in Albania e i costi per ogni genere di intervento. Avevo bisogno di fare una nuova corona per ogni dente, un lavoro molto importante e non avevo nessuno della mia zona che mi sapesse dire qualcosa. Ho voluto fare alcune ricerche e risultava tutto a posto. Sono partito un po' titubante anche perché mi recavo in un Paese che conoscevo troppo poco. All'arrivo in aeroporto a Tirana c'era un altro italiano Che era la terza volta che veniva e mi ha rassicurato sulla professionalità dei medici e del personale presente. Ciò premesso la mia esperienza è stata ottima: la dott.ssa Gentiana Belegu controlla una manualità eccellente, supervisione per brevi momenti durante la giornata gli altri medici suoi dipendenti, tutti utilizzano delle procedure molto accorte e raffinate. Vengono usate più volte le ortopanoramiche per controllare la corretta esecuzione delle devitalizzazioni. Per le corone vengono fatte delle prove con mastci non adesivi per verificare la uniforme distribuzione all'interno della capsula. Tornato in Italia il mio dentista mi ha confermato che il lavoro è perfetto. Anche le gengive hanno beneficiato del trattamento: da troppo rosse sono tornate rosee come lo erano molti anni fa. Il preventivo viene rispettato, non riserva sorprese e poi che dire: una pulizia maniacale dei locali e delle attrezzature, grandissima cordialità, aiuto per prenotazioni aereo e spostamenti, pagamenti tracciabili e recuperabili come spese mediche, materiali di prim'ordine. Sull'Albania a Durazzo (Durres) mi riferiscono anche degli italiani trasferitisi qui da poco (con figli ancora in età scolare) di trovarsi benissimo soprattutto per l'assenza di furti sia alle case sia delle vetture. Consiglio Class Demt a tutti anche per lavori più limitati.
Ласло Горват
Ласло Горват
2024-05-22
Great atmosphere in the clinic. Highly qualified young specialists. I received high quality treatment. I sincerely recommend this clinic.
Rei Xhepa
Rei Xhepa
2024-05-13
Hard working and friendly staff! Excellent service and quality!

Contattaci/ Contáctanos/ Contact us/ Na Kontakto

Simplemente envíanos un mensaje y la Dra. Belegu y su equipo estarán encantados en ayudarte

Inviaci semplicemente un messaggio e la dottoressa Belegu e il suo team saranno felici di aiutarti.

Simply send us a message and Dr. Belegu and her team will be happy to help you.


Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *