Sa Kushtojnë Implantet Dentare në Shqipëri

Sa Kushtojnë Implantet Dentare

Po mendoni për implantet dentare për të rikthyer buzëqeshjen tuaj të përsosur dhe funksionalitetin e përtypjes? Është një zgjedhje e mençur dhe e qëndrueshme që do të përmirësojë ndjeshëm cilësinë tuaj të jetës. Por natyrisht, do të pyesni: sa kushtojnë implantet dentare në Durrës? Në këtë artikull, do të shqyrtojmë në detaje faktorët që ndikojnë …

Po mendoni për implantet dentare për të rikthyer buzëqeshjen tuaj të përsosur dhe funksionalitetin e përtypjes? Është një zgjedhje e mençur dhe e qëndrueshme që do të përmirësojë ndjeshëm cilësinë tuaj të jetës. Por natyrisht, do të pyesni: sa kushtojnë implantet dentare në Durrës?

Në këtë artikull, do të shqyrtojmë në detaje faktorët që ndikojnë në koston e implanteve dentare, duke ofruar një përmbledhje të çmimeve mesatare që mund të prisni në Durrës. Gjithashtu, do t’ju ofrojmë këshilla të vlefshme për të marrë raportin më të mirë cilësi-çmim për trajtimin tuaj.

Faktorët që Ndikojnë në Koston e Implanteve Dentare në Durrës

Kostoja përfundimtare e implanteve dentare nuk është një çmim fiks, por varet nga disa faktorë. Ja disa elementë kyç për t’u konsideruar:

 1. Numri i implanteve të nevojshme: Natyrisht, zëvendësimi i një dhëmbi të vetëm do të ketë një kosto më të ulët krahasuar me rehabilitimin e një harku të tërë dentar.
 2. Lloji i implantit dentar: Ekzistojnë marka dhe cilësi të ndryshme të implanteve dentare në treg. Në përgjithësi, markat më të njohura me një histori të gjatë besueshmërie mund të kenë një kosto pak më të lartë.
 3. Materialet e kurorës dentare: Kurora, pra pjesa e dukshme e dhëmbit artificial, mund të realizohet në materiale të ndryshme si rezina, qeramika ose zirkonia. Qeramika dhe zirkonia ofrojnë një qëndrueshmëri më të madhe dhe një pamje estetike më natyrale, por zakonisht kanë një kosto më të lartë krahasuar me rezinën.
 4. Ekzaminimet paraprake dhe procedurat shtesë: Mund të jenë të nevojshme ekzaminime radiografike, TAC ose analiza gjaku para ndërhyrjes së implantologjisë. Gjithashtu, në disa raste, mund të jetë e nevojshme një procedurë e transplantimit të kockave për të rritur densitetin kockor para implantit.
 5. Përvoja dhe reputacioni i dentistit: Dentistët me përvojë të gjerë dhe një reputacion të dëshmuar në implantologjinë dentare mund të kenë tarifa pak më të larta krahasuar me kolegët më pak të përvojë. Megjithatë, kjo zgjedhje garanton një siguri dhe sukses më të madh afatgjatë të trajtimit tuaj.

Sa Kushtojnë Implantet Dentare në Shqipëri (Përditësuar në 2024)

Duke marrë parasysh faktorët e përmendur më sipër, mund të ofrojmë një përmbledhje të çmimeve mesatare për implantet dentare në Durrës në vitin 2024:

 • Implant i vetëm me kurorë në rezinë: nga €150
 • Implant i vetëm me kurorë në qeramikë ose zirkoni: nga €200
 • Rehabilitimi i një harku të tërë me implante dhe urë në qeramikë ose zirkoni: nga €4000

Është e rëndësishme të theksohet se këto janë vetëm çmime indikative dhe kostoja e saktë e trajtimit tuaj mund të ndryshojë në varësi të nevojave tuaja specifike.

Këshilla për të Marrë Raportin më të Mirë Cilësi-Çmim për Implantet Tuaja Dentare

Ja disa sugjerime për të marrë një vendim të informuar dhe për të marrë raportin më të mirë cilësi-çmim për implantet tuaja dentare në Durrës:

 1. Mos u bazoni vetëm në çmim: Kujtoni se kostoja më e ulët nuk përfaqëson gjithmonë zgjedhjen më të mirë. Zgjidhni një dentist me përvojë dhe të kualifikuar që përdor materiale të cilësisë së lartë.
 2. Pyesni për materialet e përdorura: Informohuni për markën dhe cilësinë e implantit dentar dhe kurorës që do të përdoren.
 3. Qartësoni të gjitha kostot paraprakisht: Sigurohuni që të kuptoni të gjitha kostot e lidhura me trajtimin, përfshirë ekzaminimet paraprake, procedurat shtesë dhe garancinë mbi implantet.

Investimi në implantet dentare është një hap i rëndësishëm për shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Në Durrës, do të gjeni disa opsione trajtimi me çmime konkurruese. Duke shfrytëzuar këshillat e këtij artikulli dhe duke krahasuar ofertat nga disa profesionistë, me siguri do të gjeni zgjidhjen ideale për rastin tuaj specifik dhe do të arrini një buzëqeshje të shndritshme dhe funksionale me një çmim të arsyeshëm.

Zgjidhni Class Dent për Implantet Tuaja Dentare

Sa Kushtojnë Implantet Dentare

Nëse jeni duke kërkuar një klinikë dentare të besueshme dhe me përvojë në Shqipëri, Class Dent është zgjedhja perfekte për ju. Class Dent është një klinikë dentare lider në Shqipëri. Ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh dentare, përfshirë implantet dentare, kurorat, fasetat dhe shumë të tjera. Përdorin materiale të cilësisë së lartë dhe ofrojnë një garanci prej 10 vitesh për implantet e tyre. Ekipi i tyre i dentistëve me përvojë është i kualifikuar për t’ju ndihmuar të arrini buzëqeshjen që keni dëshiruar gjithmonë.

Gjithashtu, Class Dent është e specializuar në turizmin dentar, duke ofruar paketa të përshtatshme që përfshijnë trajtime dentare, akomodim dhe transferime aeroportuale. Kjo do të thotë që mund të merrni kujdes dentar të cilësisë së lartë në Durrës me një çmim të përballueshëm.

Rezervoni Një Takim Falas Sot

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth implanteve dentare te Class Dent, kontaktoni sot për të rezervuar një takim falas. Gjatë konsultimit, do të mund të diskutoni nevojat tuaja dentare me një dentist me përvojë dhe të zbuloni nëse implantet dentare janë zgjidhja e duhur për ju.

Contattaci/ Contáctanos/ Contact us/ Na Kontakto

Simplemente envíanos un mensaje y la Dra. Belegu y su equipo estarán encantados en ayudarte

Inviaci semplicemente un messaggio e la dottoressa Belegu e il suo team saranno felici di aiutarti.

Simply send us a message and Dr. Belegu and her team will be happy to help you.


Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *