Llojet e implanteve dentale

Llojet e implanteve dentare

Keni nevojë të zëvendësoni dhëmbët që ju mungojnë për të rikthyer funksionimin e gojës tuaj dhe për të rikthyer bukurinë e buzëqeshjes suaj? Nëse po, mund të jeni në nevojë të një zgjidhjeje të qëndrueshme për të rregulluar këto probleme. Implantet dentare ofrojnë një mundësi të qëndrueshme dhe efektive për të zëvendësuar dhëmbët e humbur, …

Keni nevojë të zëvendësoni dhëmbët që ju mungojnë për të rikthyer funksionimin e gojës tuaj dhe për të rikthyer bukurinë e buzëqeshjes suaj? Nëse po, mund të jeni në nevojë të një zgjidhjeje të qëndrueshme për të rregulluar këto probleme. Implantet dentare ofrojnë një mundësi të qëndrueshme dhe efektive për të zëvendësuar dhëmbët e humbur, duke përmirësuar funksionimin e gojës dhe duke rikthyer një bukurim të natyrshëm të buzëqeshjes suaj. Në këtë artikull do të shkruaj për llojet e implanteve dentale dhe për karakteristikat e tyre të ndryshme, duke ju ndihmuar të kuptoni cilin mund të ishte i duhuri për ju.

Implantet e vetme & implantet e shumëfishta

Implantet dentare ofrojnë një zgjidhje efektive për të zëvendësuar një ose më shumë dhëmbë të humbur. Për zëvendësimin e një dhëmbi të vetëm, një implant mund të jetë mjaft për të mbështetur dhëmbin e rikrijuar ose koronën. Në raste kur ka më shumë dhëmbë të humbur që duhet zëvendësuar, mund të nevojiten implante shtesë ose të mëdha për të siguruar mbështetje të mjaftueshme për dhëmbët zëvendësues.

Nëse hapësira e disponueshme është e kufizuar, mini ose mikro implante mund të përdoren, të cilat përdorin vida më të vogla për të zëvendësuar dhëmbët. Në çdo rast kur mungesa e dhëmbëve ka ndikim negativ në estetikën e buzëqeshjes ose në funksionimin e gojës, implantet dentare ofrojnë një mundësi të qëndrueshme për rikthimin e shëndetit dhe bukurisë së gojës.

Zëvendësimi i plotë i dhëmbëve, si në pjesën e sipërme ose të poshtme të gojës, ose në të gjithë gojën, mund të arrihet duke përdorur teknologjinë e avancuar të implantit dental. Për një zgjidhje të përshtatshme dhe të personalizuar, është e rekomandueshme të konsultoheni me një dentist për të diskutuar opsionet e mundshme dhe për të përcaktuar mënyrën më të mirë për ta rikthyer funksionimin dhe estetikën e gojës së juaj.

Llojet e implanteve dentale

Implantet dentare vijnë në forma dhe dimensione të ndryshme, të përshtatshme për nevojat dhe kushtet e ndryshme të pacientëve.

 1. Implantet endosteale: Implantet endosteale janë implante dentare që zëvendësojnë dhëmbët që mungojnë. Një vidë ose cilindër kirurgjikale (trupi i implantit) është futur në nofull dhe vendoset një shtyllë ose mbështetëse. Pasi kocka është rritur rreth trupit dhe është mjaft e fortë, kirurgu oral vendos një kurorë të përhershme sipër. Vendoset direkt në kockën e gojës dhe janë opsioni më i zakonshëm dhe i preferuar. Përdoren për pacientët me kockë të shëndetshme dhe të mjaftueshme për të mbështetur implantin.
 2. Implantet subperiostale: Ky lloj implanti vendoset mbi ose mbi kockën e nofullës suaj. Është një shtyllë metalike që vihet nën çamçakëzin tuaj dhe ngjitet përmes mishit të dhëmbëve tuaj për ta mbajtur atë në vend. Implantet subperiostale kryhen në rastet kur nuk është e mundur të përdoren proteza të rregullta, nuk ka mjaft kockë të natyralës së nofullës për të mbajtur një implant endosteal, ose pacienti nuk dëshiron të nënshtrohet një procedurë rritjeje të kockës për të forcuar strukturën e kockës së gojës. Këto janë një opsion për pacientët që kanë humbur një sasi të madhe të kockës së gojës. Ata përdoren për të siguruar stabilitet dhe mbështetje për mbështjellësit protetikë në kushte të vështira të kockës.

LLojet e implanteve dentale

Trajtime të tjera që mund të ndiqni me implantet dentare

Mjeku juaj do të vendosë nëse implantet endosteale ose ato subperiostale janë më të mirat për ju, bazuar në sa e shëndetshme është kocka juaj e nofullës, sa dhëmbë mungojnë dhe nevoja të tjera specifike që mund të keni. Ata mund të rekomandojnë trajtime të tjera për të ndihmuar në mbështetjen e implanteve tuaja dentare.

 1. Rritja e kockës së nofullës (Bone Augmentation): Nëse kocka e natyralës së nofullës nuk është e mjaftueshme për të mbështetur implantet dentare, mjeku mund të rekomandojë një procedurë rritjeje të kockës së gojës. Kjo mund të përfshijë përdorimin e materialeve shtesë të kockës dhe faktorëve rritës.
 2. Lëvizja e sinuses (Sinus Lift): Në rastet kur implantet duhet të vendosen në pjesën e mbrapa të kockës së nofullës së sipërme, mund të jetë nevoja për një lëvizje sinusale. Kjo përfshin ngritjen e fundit të sinuses për të bërë hapësirë për shtimin e kockës që mund të mbajë implantet dentare.
 3. Zmadhim i nofullës (Ridge Expansion): Nëse kocka e gojës është shumë e ngushtë për të mbështetur implantet, mund të rekomandohet një zmadhim i nofullës. Kjo procedurë përfshin shtimin e materialit të mbjelljes së kockës në një hapësirë të vogël në pjesën e sipërme të kockës së gojës.

Një Varietet Opsionesh

Mjeku juaj mund t’ju ndihmojë për të luptuar cili nga llojet e implanteve dentare është i duhuri për ju, si për shembull

Implante dentare mini (MDIs)

Këto implante të vogla janë sa madhësia e një shkrepëseje ose e lapsit. Ato janë më të ngushta se shumica e implanteve. Mjeku juaj mund të zgjedhë këtë opsion nëse keni nevojë për të stabilizuar një protezë të poshtme. Implantet dentare mini mund të vendosen përmes teknikave më pak invazive se implantet e tjera dentare. Mjeku juaj mund të rekomandojë implantet dentare mini nëse keni humbje të madhe kocke dhe keni pak kockë në nofullë të disponueshme. Ata gjithashtu mund të rekomandojnë implantet mini nëse keni proteza të lira. Këto mund t’i stabilizojnë ato, kështu që të mos rrëshqasin kur hani ose flisni.

Implante dentare me ngarkesë të menjëhershme

Me këto, mjeku juaj mund të vendosë implantet dhe dhëmbët tuaj të përkohshëm gjatë të njëjtës seancë. Kjo gjithashtu quhet implante të së njëjtës ditë, ose dhëmbë në një ditë.

All-on-4

Nëse keni nevojë për një set të plotë, ose një hark të plotë, të dhëmbëve zëvendësues të sipërm ose të poshtëm, mjeku juaj mund të rekomandojë këtë opsion. Së pari, mjeku juaj do të vendosë katër implante në kockën tuaj të disponueshme. Pastaj ata do të shtojnë abutmente speciale që mund të mbajnë dhëmbët e përkohshëm zëvendësues të së njëjtës ditë.

LLojet e implanteve dentale

Pse duhet të zgjidhni implantet dentare?

Dhëmbët e humbur, të thyer ose të dëmtuar mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në besimin tuaj dhe gjithashtu mund të çojnë në efekte të dëmshme në shëndetin oral dhe dhëmbët e mbetur. Për fat të mirë, implantet dentare ofrojnë një mundësi për të rikthyer buzëqeshjen tuaj, për të rritur vetëvlerësimin tuaj dhe për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm oral.

Ja disa nga përfitimet kryesore të implanteve dentare:

 • Pamje Natyrale: Implantet dentare duken dhe ndihen si dhëmbë të vërtetë, duke përmirësuar pamjen tuaj të përgjithshme.
 • Komoditeti: Ndryshe nga protezat e lëvizshme, implantet janë fikse dhe nuk kërkojnë heqje të përditshme.
 • Përmirësimi i të folurit: Implantet dentare eliminojnë problemet e të folurit që mund të shkaktojnë protezat e lira.
 • Përmirësimi i të përtypurit: Me implante dentare, ju mund të hani ushqimet tuaja të preferuara pa dhimbje dhe pa shqetësime.
 • Durabiliteti: Implantet dentare janë të qëndrueshme dhe mund të zgjasin shumë vite, madje edhe për gjithë jetën me kujdesin e duhur.
 • Shëndeti Oral i Përmirësuar: Implantet dentare nuk kërkojnë reduktimin e dhëmbëve të tjerë, duke përmirësuar shëndetin tuaj oral afatgjatë.

Nëse përjetoni humbje të dhëmbëve për shkak të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve ose shqetësimeve të tjera shëndetësore, është thelbësore të kërkoni kujdes të menjëhershëm dentar për të adresuar problemin dhe për të parandaluar komplikime të mëtejshme. Po kështu, duhet të ndërmerren veprime të menjëhershme në rastin e humbjes së dhëmbëve si pasojë e traumës.

Rezervo një konsultë falas

Jeni ende të pasigurt se cili nga llojet e implanteve dentale është i duhuri për ju? Kontaktoni tani dhe rezervoni takimin tuaj falas te Class Dent. Gjatë konsultimit, do të diskutoni nevojat tuaja dentare me një dentist me përvojë që do të ndihmojë në zgjedhjen e duhur për të përmbushur nevojat tuaja. Mos prisni më – rezervoni takimin tuaj falas sot dhe hidhni hapin e parë drejt një buzëqeshjeje më të shëndetshme dhe më të bukur.

Contattaci/ Contáctanos/ Contact us/ Na Kontakto

Simplemente envíanos un mensaje y la Dra. Belegu y su equipo estarán encantados en ayudarte

Inviaci semplicemente un messaggio e la dottoressa Belegu e il suo team saranno felici di aiutarti.

Simply send us a message and Dr. Belegu and her team will be happy to help you.


Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *